5 Mayıs 2015 Salı

Yüz Kontürleme-Yüz Boyutlandırma




Merhaba;
İlk kez bir makyaj uygulamamı sizlerle paylaşıyorum ve umarım faydalı olabilirim. Yüz kontürleme nedir nasıl yapılır? Öncelikle ondan bahsedelim.
Yüz kontürleme genellikle elmas tipi, yuvarlak ve kare yüz hatlarına sahip kişilerin yüzüne gölgelendirme yaparak daha ideal bir şekilde yüzü oval göstermek için kullanılır. Anlaşılacağı üzere amaç zaten yüzü oval bir görünüme kavuşturmak olduğundan, oval yüz tipine sahip olanların pek fazla ihtiyaç duyacağı bir makyaj stili değildir.
Kontür makyajında burun olduğundan daha ince ve kısa gösterilebilir. Yapılacak olan işlem, yüzün geri planda kalması istenen bölümünü koyu renklendirmek ve ön plana çıkarılmak istenen yerlerin ise ten renginde renklendirdirilmesidir.
Uygulama için biri ten renginizden iki ton kadar koyu ve ten renginizde iki çeşit fondötene ihtiyaç vardır. Fondötene bağlı kalmadan, elinizdeki malzemelerle pudra, stick fondöten, concealer da kullanabilirsiniz.
Yukarıda gördüğünüz fotoğrafta yüzüme makyaj bazı uygulayıp ve hafif bir göz makyajı yaptıktan sonra yüz kontürleme işlemine başlıyorum. Ben her zaman ilk olarak göz makyajımı yapmayı tercih ediyorum ki fondötende lekelenmelere neden olmayayım.



Fotoğrafta gördüğünüz gibi elmacık kemiklerimim alt bitiş noktasından kulağıma doğru koyu renkte fondöten uyguladım. Burnumu daha ince göstermek için yanlarına koyu renk uygulama yaptım. Uygulama yaparken kullandığım koyu renkli fondöten likit, açık renkli olan stick fondöten ve dudağımın üzerine V şeklini verdiğim ürün concealer. Sizde bu gibi kombinler kullanabilirsiniz.


Ve sonuç...

9 yorum:

  1. Sonuç gayet başarılı bir ben beceremiyorum sanırım kontürlemeyi :) burnumu ince göstermek için 2 defa denemiştim sonuç hüsrandı birde senin anlatımınla denicem tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:) benimki de çok profesyonel değil aslında. dene bakalım canım umarım olur bu sefer:)

      Sil
  2. Sonuç harika :* ne güzel bir anlatım olmuş bu arada. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ve bilgilendirici bir anlatım olmus canım emegıne saglk :)

    YanıtlaSil
  4. Aaa yüzünü ilk defa gördüm :) Çok başarılı olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. blog keşif etkinliğinde blogunuzu keşfettim ve takibe aldım bende beklerim
    http://soslubadem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil