30 Mart 2015 Pazartesi

Loreal Lumi Magique Base


Bir süre önce Gratis indiriminden aldığım Loreal Lumi Base bugün konuğumuz. 

Fotoğrafta çok az uygulanmış halini görüyorsunuz.
Ürünün gramajı az olsa da çok az miktarda uygulamak yeterli olduğundan uzun süre kullanılabilir. İnci beyazlığında, sedefli ve hafif bir yapısı var. Yüze uygulandığında fondötenin daha parlak, ışıltılı görünmesini sağlıyor. Ama ürünü bir çok kişinin yaptığı gibi ben de aydınlatıcı olarak kullanıyorum. Elmacık kemiklerinin üzerine doğru uygulayarak aydınlık ve hafif sedefli bir görünüm elde ediyorum. Sedefli görünümü çok sevdiğim için, yüzüme fondöten sürdükten sonra fondöten fırçasıyla az bir miktar elmacık kemiklerimin üzerine uyguluyorum ve çok fazla yedirmiyorum. Benim çok sevdiğim bir ürün oldu. Fakat siz sedefli, parlak renkleri sevmiyorsanız uzak durmanız gereken bir ürün.




27 Mart 2015 Cuma

Loreal Skin Perfection Nemlendirici


Merhaba; bugün Loreal Skin Perfection Cilt Kusursuzlaştırıcı günlük nemlendiriciden bahsedelim. Bu nemlendirici hakkında duyduğum olumlu yorumlar ve tabii ki kutusunun rengi aklımı çelen unsurlardı. Ambalajının pembesine uygun, çok uçuk pembe rengi olan krem, çok hoş kokulu, yumuşak ve yoğun bir kıvamda. Az bir miktarı temiz cilde uygulamak yeterli. 

Krem 20-30 yaş arası kullanım için üretilmiş. Cilt tonunu düzgünleştirmeyi, gözenekleri sıkılaştırmayı hedefliyor. Kullanmaya başlarken gözenek konusunda çok umudum yoktu açıkcası ve beklenti düşük olduğundan bir hayal kırıklığı yaşamadım. Çünkü gözeneklerin sıkılaşması gerçekten çok zor bir durum ve bu nemlendirici bunu başaramadı. Cilt tonunu eşitlemesi hakkında ise daha başarılıydı. Bütün cilt tonunu eşit hale getirmesini beklemeyin ama cilt tonunu yakın bir hale getiriyor. Tabii uzun süreli kullanımlarda bu faydayı gözlemlemek daha rahat olacaktır. 

Gelelim ürünün asıl görevine yani nemlendirmeye. Cildinizin neme doyduğunu ve yumuşacık kadifemsi bir hale geldiğini söyleyebilirim. Geçirdiğimiz çok soğuk kış günlerimde yanaklarımda oluşan kurulukları bir kaç günlük kullanımda düzene soktu. 

Nemlendirici içeriğinde SPF bulunmuyor. Bepanthol haricinde kullandığım nemlendirici kremlerde SPF olmasına çok özen gösteririm. Bu eksiklik olmasa veya yeni bir seri ile bu eksik giderilse her zaman bulunduracağım bir nemlendirici olacaktı.

*Nemlendirici sürerken, bir miktar ürünü avuç içlerinde ovuşturarak vücut ısısına gelmesini sağlayarak, yanaklarda aşağıdan yukarı doğru uygulamalısınız. Yer çekiminin aksi yönünde yaptığınız uygulamalar, yüzünüzde meydana gelebilecek sarkmaların önüne geçecektir. 

25 Mart 2015 Çarşamba

Loreal Göz Makyaj Temizleyicisi


Göz ve dudak makyajı temizleyicisi olarak son gözdem Loreal... Çift fazlı temizleyiciler bana daha fazla güven veriyor. Sanki daha iyi temizleyecekmiş, daha özel yapılıymış gibi geliyor:)
Hafif bir çalkalama ile fazı rahatlıkla karışıyor ve ayrışmıyor.
Temizleyiciyi pamuğa az bir miktar dökmek uygulama için yeterli oluyor. Pamuğu gözünüze sürdüğünüzde genellikle oluşan kirpiklerin yolunma, yıpranma hissi kesinlikle oluşmuyor. Yumuşacık bir yapısı var. Waterproof  göz ve dudak makyajını kolaylıkla temizliyor. Yağlılık hissi oluşturmuyor. Temizleme sonrasında yüzümü yıkamadığımda rahat edemiyorum. Ama bu ürün için yıkanmasa da olur diyebilirim.
Watsons indiriminden 11 TL gibi bir fiyata almıştım. Fiyatına göre fazla iyi bir ürün ve denemenizi tavsiye ederim.

23 Mart 2015 Pazartesi

Benefit Roller Lash Mascara


Benefit'in kirpik kıvırma aletleriyle vedalaşacağımızı vaad ettiği en son çıkan rimeli Roller Lash'ı denemek için sabırsızlanıyordum. Çünkü kirpik kıvırma aletleri kirpiklerimi kırıyor gibi bir hisse kapıldığımdan kullanmayı hiç sevmiyorum.


Gördüğünüz gibi taraklı fırçasının bir tarafı hafif bombeli. Uygulama yaparken bombeli tarafı ile kirpikleri tarayarak aynı zamanda kıvırma işlemini de yapmış oluyorsunuz. Bir kaç kat uygulama da bile kirpikler yapışmıyor. Uzun, kıvrık ve simsiyah bir görünüme kavuşuyor. Kıvrık görünümü kolaylıkla sabitleniyor. Dolgunluk anlamında diğer rimellerden ayıran çok ciddi bir özelliği olduğunu düşünmüyorum. Zaten rimelin vaadi de kıvrık kirpikler. 
Benim kirpiklerim oldukça düz ve hatta kenar taraflarında aşağı doğru sarkmalar var. Kirpiklerimi kıvırması ve düşük duran kirpikleri kaldırması sayesinde çok memnun kaldım. Eğer sizin de kirpikleriniz düz ise tercih etmeniz daha doğru olacaktır. 
Sephora Mağazalarından 89 TL'ye temin edebilirsiniz...


20 Mart 2015 Cuma

Rimmel Provocalips Kalıcı Ruj



Watsons Kadınlar günü indiriminden aldığım Rimmel Provocalips kalıcı ruju yazmadan önce bir kaç kere denedim. Aslında ilk denememde fikrim belliydi ama bir kaç kez daha şans vermek istedim. Çünkü bu rujdan oldukça umutluydum.


Daha önce alışveriş yazımda da yazdığım gibi 1 numarayı kullandım. Gül kurusunu andıran doğal bir renge sahip. Ruj, renklendirme ve sabitleme olarak iki bölümden oluşuyor. Süngerli ucu rahatça uygulanmasını sağlıyor. Kalıcı rujlarda düzgün uygulama çok önemli oluyor. Taşması halinde düzeltmek biraz zahmetli...
Ancak ruj dudak çizgilerine çok fazla doluyor. Anında sabitlenmiyor. Uyguladıktan bir süre sonra sabitlendiğinde sanki dudak üzerinde bir katman varmışta o çatlıyormuş gibi bir görünüme bürünüyor. Tercih ettiğim renk açık bir ton olduğundan kusurları daha çok belli ediyor. Bu görünümden sonra çıkarmak istediğimde peçeteyle biraz sert silince büyük ölçüde çıkıyor. Yani 16 saat kalıcılık bir yana, ciddi bir sabitlenme ve çıkmama gibi bir durumu söz konusu değil. 
Şimdiye kadar denediğim Rimmel London ürünlerinden çok memnun kalmıştım. Ancak kalıcı ruj konusunda hiç başarılı bulamadım maalesef. Kendilerini bu alanda da geliştirmelerini umuyorum...

19 Mart 2015 Perşembe

Biten Ürünler-2


Geçen ay içerisinde bitirdiğim ürünlerim bugün konuğumuz olsun. Öncelikle şunu söyleyeyim bu posttaki ürünlerle vedalaşmam çok zor oldu. Hepsi ayrı ayrı çok sevdiğim ürünler.

Chanel Chance EDP;
Benim parfümlerle ilgili bir takıntım var ki; parfümlerin bitmesine yakın dibinde azıcık bırakıp, belki özel bir günde kullanırım diye saklıyorum. Tabii sonrasında da kıyıp kullanamıyorum. Artık bu babaanne alışkanlığımdan vazgeçmeye ve odamdaki fazlalıklardan kurtulmaya karar verdim. Bu nedenle bitenler yazılarımda sıklıkla parfüm olacak. Bu her ay bir şişe parfüm bitirdiğim anlamına gelmiyor:) Chanel Chance en sevdiğim parfümlerden biridir. Kokusu, kalitesi malumunuz. Kalıcılığı ise çok başarılı. Uzun yıllar kullandım ve fiyatının da etkisiyle bir süre kullanmaya ara vermeye karar verdim. 

Sephora Göz Makyaj Temizleyicisi;
Daha önce şu yazımda kendisinden bahsetmiştim. Uzun yıllar kullanıp, memnun kaldığım bir göz makyaj temizleyicisi. Yeni ürünler keşfedebilmek adına bir süre kullanmaya ara vereceğim.

Givenchy 26 Lip Gloss;
Rengine aşık olduğum özellikle yaz aylarında yanımdan ayırmadığım bir rujdu. Yaklaşık 1 senedir üretimi durduruldu ya da Türkiye'ye gelmiyor. Artık benzer bir renk bulmaya çalışacağım. Tercihim yine Givenchy olabilir. Kalıcılık ve kıvamı açısından memnun kaldığım bir ürün.

Vaseline Vücut Kremi;
Vücut kremi kullanmayı pek sevmiyorum. Genellikle duşta vücut kremlerini tercih ediyorum. Dolayısıyla bu kremi el kremi olarak kullandım. Yapısı ince ve sıvıya yakın. Kakao kokusunu kimileri sevmez ama ben özellikle tercih etmiştim. Orta kalıcılıkta bir kokusu ve güzel bir nemlendirmesi var. Yeniden kullanacağım bir ürün. 


Bir de firmalar sevenleri ayırmasın:))

18 Mart 2015 Çarşamba

İlk Kez Çekiliş Kazandım:)))


Bir süre önce sevgili Kırmızı Rugan Ayakkabılarım 'ın sahibi Hilal'in düzenlediği blog resmi tasarımı çekilişini kazandım:) Ve bu harika blog resmine sahip oldum. 
Bir süre önce internetten bir kaç fotoğraf bulma girişimim olmuştu ama hiçbiri içime sinmemişti. Bana özel olmasını, olmayacaksa da hiç olmamasını istemiştim:)  Çok şanslıyım ki çok içime sinen bir blog resmim oldu hem de bana özel :)
Sevgili Hilal'e emeği ve ilgilisi için bir kez daha teşekkür ederim. Kendisi bir süre sonra yine çekilişle karşımızda olacak. Kaçırmayın derim:) Kırmızı Rugan Ayakkabılarım blogu için tık tık.

17 Mart 2015 Salı

8 Mart Hediyeleşme Etkinliği Hediyelerim:)


Sevgili Beauty Beybi nin 8 Mart Kadınlar Günü'ne özel yaptığı hediyeleşme etkinliğinden eşleştiğim Kozmetik Delisiyim'in sahibesi Aslı'nın hediyeleri elime ulaşalı bayağı oldu ama ancak yazısını yazabiliyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum:)
Hediyelerim;
Garnier Göz Makyaj Temizleyici,
Asetonsuz Oje Temizleme Pedi (hep çok merak etmişimdir.)
Sevimli renkleriyle göz farı:)

Ürünleri deneyerek ayrıca yazılarını da paylaşacağım:) sevgiler:)

16 Mart 2015 Pazartesi

Flormar Kaş Farı



Yaklaşık bir sene önce kaşıma kıl atımı tekniğiyle kalıcı makyaj yaptırmıştım. İlk etapta çok güzel bir görüntü oldu fakat sonrasında renk solmaya kızıl, mor gibi renkler almaya başladı. Bu nedenle kaş kalemleri bu rengi kapatmak için yetersiz kaldı. Kaşımdaki renk farklılıklarını kapatmak için kaş rimeli kullanıyordum. Bu kez de kaş farı denemeye karar verdim. Açıkçası kaş farının çok baskın bir renge sahip olamayacağını, dövmenin rengini kapatamayacağını düşünmüştüm. 



Flormar kaş farının üç renk tonu bulunuyor. Bana orta olan rengi uygun oldu. Ayrıca fırça almaya gerek duymadım. Maybelline gel eyeliner içinden çıkan fırçalarım vardı ve onlarla uygulamak çok güzel oldu. Kaş farının alttaki rengi kapatabilecek kadar pigmentinin iyi olması ve bir o kadar da doğal durması beni çok şaşırttı. Sabah aceleyle makyaj yapan biriyimdir ve bu far pratik uygulanması sayesinde hızımı hiç kesmedi. 

Kaş farını sürdükten sonra sabitlenmesi için önerilen bir de şeffaf kaş rimeli var. Ürünü denedikten sonra memnun kalmazsam diye almayı ertelemiştim. Fardan oldukça memnun kaldım. Hatta kaşlarım için çok iyi bir kurtarıcı oldu. Bulaşma dökülme ya da topaklanma gibi bir sorun yaşatmadığından sabitleyici almaya gerek kalmadığını düşünüyorum. Ama bir yandan da merak ettiğim için ilerleyen süreçte alabilirim:) Fiyatı 15 TL civarında olmasına rağmen oldukça iyi bir performansa sahip olduğunu söyleyebilirim. Denemenizi tavsiye ederim. 

Bir de kalıcı makyaj düşünüyorsanız bir kez daha düşünün derim:)

13 Mart 2015 Cuma

Loreal Mega Volume Miss Manga


Bugün bir kaç gündür kullandığım Loreal Mega Volume Miss Manga konuğumuz olsun. Rimelin iddiası 15 kat hacim, esnek fırçası sayesinde yoğun kirpikler vs. 


Uygulama olarak baktığımda kirpikleri olduğundan daha hacimli göstermiyor. Fırçasının uç kısmının ince olması ve tasarımı rahat bir uygulama sağlıyor. Bu sayede alt kirpiklere de rahatça uygulanabiliyor. Kirpiklerde yapışma olmuyor. Kirpikleriniz kısa ise tercih edilmemesi daha iyi olur. Benim için en önemli detay kirpiklerde ağırlık hissi yaratmıyor. 
Bu rimel bana çok sıradan geldi. Bitene kadar kullanılabilir ama bittikçe alacağım bir ürün değil ne yazık ki...


12 Mart 2015 Perşembe

Lancome Gloss In Love


Lancome rujlarını gerçekten çok seviyorum. Bugünün konuğu Lancome Gloss In Love.. Çok önemli olmasa da bu rujda ilk dikkatimi çeken ve benim çok hoşuma giden özellik olarak çevirerek açmak yerine ön kısmında bulunan tuşa basarak açılması oldu. Aynı şekilde de tek hamlede bastırarak kapanıyor.


Parlaklığı ve yoğun yapısının sayesinde dudaklarda silikon etkisi yaratıyor. Renkli görünüp, renk etkisi olmayan glosslar gibi değil. Çok sevimli bi rengi var. Kullandıkça parlaklığı gitse bile renk etkisi daha kalıcı oluyor. Nemlendici etkisi uzun süre kalıyor. Etkili nemlendirme özelliğiyle dudakları besleyerek bakım yapıyor. Tekrar tekrar alınmayı hakediyor.


10 Mart 2015 Salı

Clinique Superbalanced Makeup Teint


Bugün hafif ve yağsız yapıda olan fondötenim Clinique Superbalanced Makeup Teint'ten bahsedelim. Fondötenin iddiası; cildin kuru bölgelerini nemlendirirken, yağlı bölgelerdeki yağı emerek cildi dengelemek. 

Fondöten yapı olarak ne çok sıvı ne de koyu.. Orta ayarda akışkan bir yapısı var. Yapısı da göz önünde bulundurularak şişe formunda bir ambalaja sahip. Bence ürünün en büyük dezavantajı da bu. Pompalı şişeler veya tüplerdeki fondötenleri kullanmak çok daha pratik. Bu şişe istem dışı ürünün akmasına ve dolayısıyla ürünün boşa gitmesine elverişli. 

Fondöten orta ayarda bir kapatıcılığa sahip. Problemli bir cildiniz varsa uzak durmanız gerekli. Yağsız yapısı sayesinde cildi ekstradan yağlandırmıyor ama T bölgesindeki yağlanmayı dengelediğini veya sıfırladığını da pek söyleyemem. Belki üzerine bir pudra uygulamasıyla bu sağlanabilir. Kalıcılık olarak ise bütün günü geçirebileceğiniz bir fondöten. 

Fiyat olarak çok uygun bir ürün olmamasına rağmen SPF (Güneş koruma) özelliği olmaması enteresan. 

Orta derecede sevdiğim bir fondöten olarak tanımlayabilirim. Sorunsuz cildi olanların tercih etmesini öneririm.

9 Mart 2015 Pazartesi

Watsons Alışverişim


Gördüm ki 8 Mart Kadınlar Günü herkes için bir alışveriş bahanesi olmuş:) Ben de minimum düzeyde kalabalığa çok karışmadan bir şeyler almayı ihmal etmedim tabii.

I Love Raspberry and Blackberry el kremlerinin ambalajı ve kokusuna karşı koymak olmazdı. İlk izlenim olarak kokusunun oldukça kalıcı ve güzel olduğunu söyleyebilirim. Sıralamaya duş jellerini de aldım. Umarım onların kokusu da aynı kalıcılığa sahiptir. El kremlerinin tanesi 8 TL civarında.

Rimmel London Kalıcı Ruj; Uzun süredir merak ettiğim bir rujdu.  En açık rengi olan 1 numarayı aldım. Kullandıktan sonra yorumlarımı paylaşacağım. 20 TL fiyatı var. Watsons indiriminde 14 TL civarına aldım. 


5 Mart 2015 Perşembe

Dermokil // Kilden Gelen Güzellik


Son günlerde Dermokil'den gelen paketimi değerlendirmeye aldım.. Markayı ilk kez denedim ve oldukça memnun kaldım.. Hatta şimdiye kadar kullanmadığıma üzüldüm. Gelelim ürünlerin tek tek incelemesine..

Dermokil Kil Etkili Temizleyici Bakım;




Kil maskeleri haftalık bakımımda olmazsa olmazım.Kilin faydaları saymakla bitmiyor. Cilt tonunu eşitlemekten, siyah nokta oluşumunu önlemekten tutun da batıklara bile iyi geliyor.  Dermokil bu maskede 25 yaş ve üstü bayanlara hamamelis özü ile yağ dengelemeyi ve sarı kil sayesinde de gözenekleri derinlemesine temizlemeyi vaad ediyor. Şimdiye kadar tercihim hep beyaz kil olmuştu. Sarı kili ilk kez denedim. Maske ince bir yapıya ve güzel bir kokuya sahip. Sürdüğünüz anda serin ve ferah bir his bırakıyor. 10 dakika kurumasını beklemek gerekiyor. Yüzünüzde bekledikçe ten rengine yakın bir renge bürünüyor. 10 dakikanın sonunda ciltte kurumuş ve gerilmiş oluyor. Ben temizlemesinin kolay olup olmayacağına dair endişeliydim ama ılık suyla oldukça kolay temizleniyor. Yüz yıkama işlemi sonrasında cildi tonikle temizlemek gerekiyor. Tonik uygulaması sonrasında pamukta hiçbir kalıntı göremeyeceksiniz. Cildinizin nasıl temizlendiğinin en açık ispatı bu. Cildinizdeki parlaklığı ve temizliği siz de farkedeceksiniz...


Dermokil Cilt Besleyici Nemlendirici;


Ürün yağ dengeleyici özelliği ile karma ciltlere hitap ediyor. T bölgesindeki yağlanmaları aza indirgiyor. Temizlenmiş cilde, az bir miktar (avuç içinde ısıtılarak) kullanmak yeterli oluyor. Yoğun bir yapıya sahip. Ciltte yağlı bir his bırakmadan nemlendirme sağlıyor. Cilt kolayca emiyor. Bir kaç gündür düzenli olarak kullanıyorum ve her kullanım sonrasında ciltte bıraktığı yumuşacık, kadifemsi hissi çok sevdim..


Dermokil El Kremi;

Öncelikle şunu söylemeliyim ki papatya özlü ürünler bana pek bir demode gelirdi ve tercih etmezdim. Bu el kremi sayesinde anladım ki ben bu kokuyu çok seviyormuşum:) Krem oldukça yoğun bir yapıya sahip bu nedenle az bir miktar kullanmak gerekli. İlk sürdüğünüz anda yağlı bir his bırakıyor ama bir süre sonra cilt emiyor. Ellerdeki çatlaklara da çok iyi gelecek bir yapısı var. Benim çantamda yerini aldı bile..

4 Mart 2015 Çarşamba

BUYRUN ÇEKİLİŞE!!!/// KAPANDI



Herkese merhaba... Blog açtığımdan beri bir çekiliş yapmak istiyordum.. Blogumun 100 üyeye ulaşması şerefine destekleyenlere teşekkürümü bu çekilişle iletmek istedim. 

Ürünleri denediğim ve beğendiğim ürünlerden seçmeye özen gösterdim. Umarım sizler de beğenirsiniz. 
Ürünler şu şekilde;

-Avon Secret Fantası EDT
-Loreal Temizleme Sütü
-Garnier BB Krem Göz Roll-On
-Benri El Kremi
-Benri Oje Kurutucu Sprey
-Benri Aseton 
-Rimmel London Oje (siyah)
-Estee Lauder Fondöten Tester (5 ad.)

Gelelim katılım koşullarına;
GFC'den (sağ tarafta bulunan bu siteye katılın butonu) takip ederek, yorumlara hangi kullanıcı adı ile takip ettiğinizi ve mail adresinizi yazmak.

Ek Haklar;
Google +'da bu postu paylaşmak (+1) hak
Blogunuzda görseli ile çekilişi paylaşmak (+3) hak
Ek haklar için paylaşım linkini yorumlara bırakmayı unutmayın..

Kazanan bir kişi olacak. Kazananı Random.org ile açıklayacağım. Çekilişim sadece Türkiye'den katılım içindir. Yurt dışı gönderim olmayacak. Kargo bedeli tarafıma ait. 
Sormak istediğiniz her şey için bana aysenerdogan87@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 
Son katılım 31.03.2015 

Herkese bol şans:)))

3 Mart 2015 Salı

TASARIMM'DAN KOLYELERİM


Bugün arkadaşım Neslihan'ın hediyeleri elime ulaştı ve çok sevindim. Bu aralar kristal taşlar çok moda... Siz de kendisinin Instagram satışlarına bir göz atın derim:) 
@tasarimm 'a tıklayarak çeşit çeşit takılara ulaşabilirsiniz.



The Body Shop Honey Bronze Allık



Bugünün konuğu Body Shop'un bu sevimli allığı... Fırçalı allıkların kullanımını, fırçası yumuşak olması şartıyla çok seviyorum. Body Shop'ta bu beklentimi karşılıyor. Allığın fırça bölümüne iletilmesi için pompalı bir mekanizması yok. Ambalajı eğerek fırça kısmına allığın gelmesini sağlamanız gerekiyor. Allığın israfını engellemek için olabildiğince dik konumda bulundurmak veya fazla eğildiğinde kullanmadan önce dik konumda sallamak gerekiyor. 


Allığın fotoğrafta belli olması için yoğun olarak uygulanmış halini görüyorsunuz. Hafif bronz rengin üzerine bal rengi simlerden oluşuyor. Renkten çok parlaklığın ön planda tutulduğu bir allık. Bu nedenle kullandığınız farklı bir allığın üzerine de uygulayabilirsiniz. Beyaz tenlilerin farklı bir allık daha kullanmaya ihtiyacı olacağını sanmıyorum. Tam bir yaz allığı olmaya aday. Bronz tende çok güzel ışıltılar elde edilebilir. Simli allıkları seviyorsanız yaza kadar edinilmesi gereken bir allık.

2 Mart 2015 Pazartesi

Bobbi Brown Stick Fondöten


Daha önce çok severek kullandığım ama aynısını bir daha bulamadığım stick fondötenim azalınca, yenisini bulma çabalarım başladı. Şansımı Bobbi Brown'dan yana denedim.


Ten rengimden biraz daha koyu bir renk almak istediğimde "Honey 5" numarayı önerdiler. Yapı olarak biraz kalın bulduğum bir fondöten oldu. Plastik makyaj için daha uygun olabileceğini düşünüyorum. Etkili bir kapatıcılığı var. İsminden anlaşıldığı ve resimde de gördüğünüz gibi sarı alt tonlu bir fondöten. Benim cildime pek uyum göstermedi. Yani renk seçiminde çok doğru yönlendirilmedim. Yoğun makyaj uygulamalarında tercih edilmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Eğer siz de tercih etmek isterseniz mutlaka cildinizde deneyin ve gün ışığında bakın. Geniş renk skalasından kendinize uygun olanı muhakkak bulabilirsiniz.