16 Nisan 2015 Perşembe

Sephora Mineral Pudra



Merhaba... 
Bugün bir süre önce Sephora indiriminden alıp, bir kenara atıp, kullanmayı unuttuğum mineral pudradan bahsedelim. Aslında unutmak değilde ilk başta süngerle uygulamayı deneyip, başarıya ulaşamadığımdan terkettiğim pudram..
Bugünlerde cildimdeki yağlanmanın artması ve makyajımın çok fazla parlaması sebebiyle bir transparan pudra almaya karar verdim. Transparan pudra alana kadar mineral pudraya şans vereyim dedim. 
Sephora mineral pudrayı ambalajından başlayarak incelemeye alalım.. Toz yapılı ürünlerin çantada taşınamaması, taşınması halinde dağılması, fırçaya istemsiz olarak fazla gelmesi, delikli ambalajından kolaylıkla çıkmaması gibi sorunlarda sanırım hepimiz hemfikirizdir. 
Gelelim uygulamaya... Ben satın alırken bronz olduğum için en koyu tonunu istemiştim. Görevli üretimde olan en koyu tonu mu yoksa ellerinde kalan en koyu tonu mu verdi bilmiyorum. İndirim döneminde denk geldiğim bir ürün olduğundan renk skalası geniş mi bilemiyorum. Malum hızlıca tükenmiş oluyor. 
Uygulama yaparken pudrayı benim gibi süngerle kullanmayı kesinlikle denemeyin, çünkü hiçbir işe yaramadığını düşünür ve benim gibi terk edersiniz. Mutlaka bir pudra fırçası veya kullanmadığınız temizlenmiş bir allık fırçasıyla da uygulayın. Pudra, fondöten üzerine veya direkt olarak kullanılabilir. Direkt cilde uyguladığınızda, renk eşitliği sağlıyor ve bir canlılık katıyor. Gözenekleri tıkamadığından ve içeriğindeki mineraller sayesinde gün içinde ciddi bir yağlanma ve parlama sorunu yaşatmıyor. Tek başına kullanımda kapatıcı bir özellik beklememek gerek. Fondöten üzerine uygulamalarda yoğun makyaj görüntüsünden hoşlanmadığım için genellikle T bölgeme uygulamayı tercih ediyorum. Cildimdeki yağlanmayı gidererek, makyajımın daha güzel görünmesini ve kalıcılığının artmasını sağlıyor. Bulunduğumuz ortamın havasızlığı, havaların ısınmasıyla birlikte cildimdeki yağlanma oranı artış gösterdiğinden, gün içerisinde bir defa tazeleme ihtiyacı hissediyorum. 
İndirim döneminde sanıyorum 12-13 lira civarında aldığım bu pudra fiyatına oranla çok yüksek bir performansa sahip. Tek dezavantajı gramajının düşük olması.. (3,2 g) Bu nedenle her indirimde bir tane alınmalı..

Sevgiler..

10 yorum:

  1. Pudra yeni yeni kullanan biri olarak bunu listeme ekledim indirimde bakacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o büyük Sephora indiriminde al mutlaka canım. gramajı çok az olduğundan pahalıya alınmasına gönlüm razı olmuyo:)

      Sil
    2. Artık kozmetik tarzı ürünleri sadece indirimde alıyorum yine şişirilmiş oluyor gerçi ama indirim diye kendimi kandırıyorum işte :)

      Sil
    3. bende indirimleri beklemeye çalışıyorum genelde. kesinlikle katılıyorum sana:)

      Sil
  2. Ben hiç pudra kullanmadim ama açıkçası denemek istiyorum sanirim sayende buna şans vereceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç kullanmadığım bir ürün, indirimde denemek lazım mutlaka ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede canım:) bu aralar görünmüyosun hiç her şey yolunda mı?

      Sil
  4. Merhaba canım bende tam yeni mineral pudra arayışına girmiştim,post için emeğine sağlık :)(:

    YanıtlaSil